Αιθέρια-έλαια-για-σπιτική-ευεξία

Αιθέρια έλαια για σπιτική ευεξία

Τα αιθέρια έλαια για σπιτική ευεξία είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα ολιστικό καθάρισμα του προσωπικού  χώρου. Το σπίτι είναι η εστία μας. Είναι το μέρος από το οποίο ξεκινάμε την ημέρα μας και το μέρος στο οποίο πάντοτε γυρίζουμε. Εξίσου σημαντικό, η φροντίδα του σπιτιού είναι βασικό συστατικό της προσωπικής ευεξίας καθώς η ενέργεια του χώρου επηρεάζει και τη δική μας. Όλα είναι ενέργεια όπως η σύγχρονη φυσική μας διδάσκει. Η ενέργεια υπάρχει γύρω μας και μέσα μας και κατά κάποιο τρόπο είναι η ίδια. Εξίσου σημαντικό, η ενέργεια στη φυσική της μορφή ρέει.

Τι συμβαίνει όμως όταν συναντά εμπόδια ή μπλοκαρίσματα;
Πολλοί επιστημονικοί τύποι και διαγράμματα δίνουν την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση. Με απλά λόγια, όταν η ενέργεια συναντά εμπόδια τότε αναλόγως συμβαίνει αύξηση ή ελάττωση της ταχύτητας της, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανισορροπίας. Ακόμη όλες οι κινήσεις, όλες οι εκφράσεις, τα συναισθήματα των ανθρώπων, επηρεάζουν την ενέργεια του χώρου.

Διατηρούν την ενέργεια του χώρου υψηλή και σε καλή ροή.

Τα αιθέρια έλαια είναι το απόσταγμα των φυτών, των βοτάνων και των λουλουδιών. Επιπρόσθετα, για την παραγωγή τους, απαραίτητες είναι μεγάλες ποσότητες αντίστοιχων φυτών ή λουλουδιών. Για αυτό η χρήση τους είναι σημαντικό να γίνεται με σεβασμό, σύνεση και αγάπη. 

Η φυσική τους μορφή είναι η υγρή, κατά τη θέρμανση, αποκτούν πτητικά χαρακτηριστικά για τη διάχυση τους στο χώρο. Τα αιθέρια έλαια λόγω της προέλευσής τους από τη μητέρα Φύση, εξυψώνουν την ενέργεια και επαναφέρουν την αρμονία στο σπίτι. 

Εξίσου σημαντικό, η νόθευση των αιθέριων ελαίων είναι ένα συχνό φαινόμενο λόγω της μεγάλης ζήτησης τους με αποτέλεσμα την πτώση της ποιότητας. Η ετικέτα του μπουκαλιού είναι ενδεικτική της ποιότητας του. Επιπρόσθετα εάν υπάρχει η επίσημη ονομασία του φυτού και το κόστος είναι σχετικά υψηλό, τότε πιστοποιείται η αυθεντικότητα. Για παράδειγμα, η επίσημη ονομασία της ρίγανης είναι Origanum vulgare. 

Τρόποι χρήσης των αιθέριων ελαίων στο χώρο

Καυστήρας/Oil Burner
Λειτουργεί με τη θερμότητα και την προσθήκη νερού. Κατά την εξάτμισή του αιθέριου ελαίου, γίνετε η μεταφορά του στον αέρα. Ιδιαίτερη προσοχή κατά την πλήρη εξάτμιση του νερού, καθώς μπορεί να προκληθεί φωτιά αν παραμείνει το έλαιο με το ρεσό.

Διάχυτής/Diffuser
Αρχικά, η τοποθέτηση του ελαίου μέσα στο νερό, σε μια ειδική συσκευή, εξασφαλίζει την ασφάλεια. Επιπλέον, η συσκευή θερμαίνεται με αποτέλεσμα τη μετατροπή του ελαίου σε αέριο μέσω του βρασμού.

Κύριες θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων

  • Φυσικά, έχουν αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιικές, αντιμυκητικές ιδιότητες
  • Χαλαρώνουν σώμα και πνεύμα
  • Αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιτοξικές και υπεραιμικές ιδιότητες
  • Έχουν αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα
  • Ακόμη, διεγείρουν το ανοσοποιητικό και ορμονικό σύστημα
  • Εντομοκτόνες και απωθητικές
  • Τέλος, έχουν αποσμητική και αρωματική λειτουργία 

Τα αιθέρια έλαια για σπιτική ευεξία & οι ιδιότητες τους

Φασκόμηλο – αντιβιοτική, αντιμυκητική, αντισπασμωδική και υπογλυκαιμική δράση

Δεντρολίβανο – ιδανικό για τον πονοκέφαλο και την κούραση. Επιπρόσθετα, προσφέρει πνευματική διαύγεια.

Ευκάλυπτος – βοηθά το αναπνευστικό σύστημα. Καθαρίζει και απολυμαίνει το χώρο.

Λεβάντα – χαλαρωτική και αντιβιοτική δράση, ιδανική σε περιπτώσεις έντασης. Επιπλέον, μειώνει το άγχος και εναρμονίζει τις αισθήσεις.

Λιβάνι – για συγκέντρωση και πνευματική ανάταση.

Λεμόνι – έχει απολυμαντική δράση. Σημαντικό ισορροπεί το νευρικό σύστημα.

Υλάνγκ υλάνγκ – είναι το κορυφαίο αφροδισιακό!  Υποστηρίζει τη διάθεση και μειώνει το στρες.

Μέντα – έχει αντιμυκητική  και αντιμικροβιακή δράση. Ακόμη, βοηθά την αναπνοή, την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ

Καλάθι αγορών
Scroll to Top