Ευεξία για όλους

Το ευεξία για όλους είναι εδώ για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη για ευεξία σχεδόν ανέξοδα. Σήμερα, η ευεξία δεν είναι κάτι προαιρετικό ή κάτι που δεν είναι αναγκαίο, αντίθετα είναι ζωτικής σημασίας. Η ευεξία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την υγεία και την ποιότητα, καθώς και για τη διάρκεια της ζωής.

Βέβαια, υπάρχει πλέον ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον σε παγκόσμια κλίμακα, για την έννοια της πνευματικής ευεξίας αλλά και κατά πόσο αυτή συμβάλει σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής.

Ευεξία για όλους

Σύμφωνα με μελέτη οκτώ χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο με παρακολούθηση 22300 ανθρώπων, οι οποίοι δεν είχαν υποστεί ποτέ εγκεφαλικό επεισόδιο, υπέστησαν κατά τη διάρκεια της έρευνας οι 590.

Τα αποτελέσματα από την κλίμακα Warwick-Edinburgh Well-being Scale, έδειξαν ότι αυτοί οι 590 ασθενείς είχαν τις μικρότερες πιθανότητες να έχουν θετική πνευματική υγεία και ευεξία. Στη συγκεκριμένη κλίμακα Warwick-Edinburgh φυσικά, όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες να υποστεί κάποιος εγκεφαλικό επεισόδιο ή ένα θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιπλέον, η ζήτηση για μέσα παρακολούθησης της πνευματικής ευεξίας σε επίπεδο πληθυσμού και η αξιολόγηση των πρωτοβουλιών για την προαγωγή της συναισθηματικής υγείας αυξάνεται. Ακόμη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η θετική ψυχική υγεία είναι το “θεμέλιο για την ευημερία και την αποτελεσματική λειτουργία τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας”. Παράλληλα, ως μια κατάσταση “που επιτρέπει στα άτομα τη συνειδητοποίηση των ικανοτήτων τους,  την αντιμετώπιση των πιέσεων της ζωής, εργαζόμενοι παραγωγικά και γόνιμα συνεισφέροντας στην κοινωνία”.

Ευεξία για όλους

Φυσικά, η κλίμακα WEMWBS (Warwick-Edinburgh Well-Being Scale) αναπτύχθηκε από ειδικούς, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα κριτήρια. Επιπρόσθετα, η WEMWBS είναι ένα καλό μέτρο της συναισθηματικής ευημερίας. Εστιάζοντας βέβαια αποκλειστικά, στις θετικές πτυχές της συναισθηματικής υγείας, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της συναισθηματικής ευημερίας σε επίπεδο πληθυσμού.

Ειδικότερα, είναι ένα μέσο για αξιολόγηση πρωτοβουλιών προαγωγής της πνευματικής και συναισθηματικής υγείας. Σημαντικό επίσης είναι να γίνει η διαπίστωση ευαισθησίας της κλίμακας στην αλλαγή προτού υιοθετηθεί στο πλαίσιο ελέγχου.

"Η Ευεξία είναι δικαίωμα όλων"

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της Ευεξίας στην Υγεία μας,
δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Ευεξία για όλους
Έτσι λοιπόν μπορούμε πλέον όλοι να έχουν πρόσβαση σε βασικές τεχνικές αλλά και πρακτικές Ευεξίας
Με το σύστημα “pay what you like” ορίζεις εσύ το ποσό για να αποκτήσεις
το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει

Ξεκίνα σήμερα να βιώνεις την πιο ευτυχή, υγιή & δυνατή εκδοχή σου!

Καλάθι αγορών
Scroll to Top