Πράσινα-Smoothie-για-αποτοξίνωση

Πράσινα Smoothie για αποτοξίνωση

Τα πράσινα Smoothie είναι η καλύτερη επιλογή όταν νιώθουμε την ανάγκη να αποτοξινώσουμε ολόκληρο τον οργανισμό μας. Επιπλέον, δουλεύουν τέλεια ως επαναφορά στο διατροφικό μας πρόγραμμα μετά από μια ημέρα με έντονη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Εξίσου σημαντικό,  τα πράσινα Smoothie για αποτοξίνωση αποτελούν μια καλή ιδέα για πρωινό καθώς είναι χαμηλά σε ποσοστά ζάχαρης. 

 

Η σημασία της αποτοξίνωση για τον οργανισμό
Η αποτοξίνωση αποτελεί βασικό μηχανισμό του οργανισμού, ο οποίος επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά από τις καθημερινές μας συνήθειες, τη διατροφή και το στρες. Όταν επιλέγουμε την αποτοξίνωση του καθημερινού φαγητού(link άρθρο) τότε αυξάνουμε την επιτυχία αυτού του μηχανισμού, ο οποίος: 

 

Φροντίζει το πεπτικό σύστημα
Η αποτοξίνωση  βοηθά τη λειτουργία του γαστροπεπτικού συστήματος, καθώς οι τροφές που καταναλώνονται είναι κατάλληλες, κάνουν τη λειτουργία του ευκολότερη και θεραπεύουν τις ανισορροπίες.

 

Εξισορροπεί το σάκχαρο του αίματος
Οι περισσότερες τροφές αποτοξίνωσης υποστηρίζουν τα ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπρόσθετα, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά, βιώνουμε γαλήνη αντί για ενεργειακές ανισορροπίες και τάση για γλυκό.

 

Ανακουφίζει από το άγχος
Τα φρέσκα τρόφιμα ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειάς μας καθώς ο οργανισμός χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για την επεξεργασία τους. Η ενέργεια που μένει, καλύπτει άλλες βασικές λειτουργίες πιο αποτελεσματικά όπως η διαχείριση των συναισθημάτων και του στρες.

 

 Υποστήριξε τον οργανισμό σου με πράσινα Smoothie

 

  • Οι φυτικές ίνες από τα φυλλώδη λαχανικά βοηθούν την μετακίνηση των τροφίμων στο πεπτικό σύστημα και μειώνουν προβλήματα όπως η διάρροια, η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.
  • Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες δίνουν την αίσθηση του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθητικό για την απώλειας βάρους.
  • Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά  όπως το λάχανο, η λαχανίδα ή kale και το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ1, υπεύθυνη για την καλή λειτουργία των οστών.
  • Ένα πράσινο σμούθι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά τις λοιμώξεις και βοηθά στη διατήρηση της υγιούς κυτταρικής λειτουργίας λόγω της υψηλής βιταμίνη C.
  • Εξίσου σημαντικό, τα φυλλώδη πράσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη και ανατρέπουν την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και το στρες.  καρκίνο.

 

Πως να φτιάξεις τα πράσινα Smoothie για αποτοξίνωση!

 


Χρειάζεστε ένα δυνατό μπλέντερ στο οποίο θα προσθέσετε τα τρόφιμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Η βάση των πράσινων Smoothies είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά : σπανάκι, σπανάκι baby, λαχανίδα ενώ κάποιοι προσθέτουν και μπρόκολο.

 

Οι υγιεινές προσθήκες σε ένα πράσινο smoothie :

 

  • ½ φρούτου όπως μήλο, μάνγκο, μπανάνα, αβοκάντο ή ανανάς
  • άλλα λαχανικά όπως το καρότο, το παντζάρι, το αγγούρι
  • ακόμη, ξηρούς καρπούς και σπόρους όπως αμύγδαλο ή φυστικοβούτυρο, σπόροι κάνναβης ή chia και λιναρόσπορο
  • βότανα και μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κανέλα, κόλιανδρος, μαϊντανός ή κακάο σε σκόνη
  • επιπλέον, φυσικά γλυκαντικά όπως μέλι, χουρμάδες ή στέβια
  • υγρά βίγκαν υλικά όπως γάλα καρύδας, αμυγδάλου, νερό καρύδας

 

Παράδειγμα για ένα θρεπτικό πρωινό

 

1/2 φλιτζάνι baby σπανάκι, 1/2 πράσινο μήλο 1/2 μπανάνα, 5 αμύγδαλα, 1 φρέσκος ​​χουρμάς, 1 φλιτζάνι γάλα χωρίς λακτόζη ή καρύδας

 

Απόλαυσέ τα πράσινα Smoothie για αποτοξίνωση φρέσκα κατά προτίμηση!
Για αποφυγή της προσθήκης πολλών σακχάρων, υδατανθράκων ή λιπών, εκτελείτε με βάση τις παραπάνω οδηγίες. Εξίσου σημαντικό, η ισχυρή περιεκτικότητα σε βιταμίνες στα φυλλώδη πράσινα είναι ακατάλληλη για άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Επιπρόσθετα, η υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Κ στα φυλλώδη λαχανικά μπορεί να μειώσει τις επιδράσεις ορισμένων αντιπηκτικών φαρμάκων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σας σχετικά με την κατανάλωσή τους, είναι απαραίτητη.

 

Για ένα υγιές, χαρούμενο & ενδυναμωμένο Εαυτό!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ

Καλάθι αγορών
Scroll to Top