Αφύπνισε τον εσωτερικό σου θεραπευτή

BOWTECH – Η τεχνική που αφυπνίζει το σώμα

ήπια ασφαλής αποτελεσματική σωματική συμπληρωματική μέθοδος

Τι είναι το Bowen Therapy

Η τεχνική Bowtech είναι ένα σύστημα άμεσης απελευθέρωσης του μυικού και του συνδετικού ιστού που αναπτύχθηκε από τον  Αυστραλιανό Tom Bowen. Πρόκειται για μια ολιστική σωματική θεραπεία, η οποία συνεργάζεται με το νευρικό σύστημα και την περιτονία και αφυπνίζει την δύναμη του οργανισμού μας. Εισάγοντας μικρά αλλά υπολογισμένα ερεθίσματα – μηνύματα στο σώμα, αυτό διεγείρεται με αποτέλεσμα την αυτοϊαση του. Το Bowtech αποκαλείται και ως η “ομοιοπαθητική του σώματος” ενώ ο ίδιος ο δημιουργός του έχει δηλώσει πως “είναι ένα δώρο από το Θεό”.

Επίτρεψε στο σώμα σου να αναλάβει την αυτο-θεραπεία του!

Ποια είναι τα αποτελέσματά του 

Το Bowtech προσφέρει ανακούφιση σε χρόνια και οξεία προβλήματα. Είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας παθήσεων και νοσημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δρα συνδιαστικά με την συμβατική ιατρική. Απελευθερώνει την ένταση που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού,με αποτέλεσμα τη μετάβαση από την ασθένεια στην υγεία. 

Πιο συγκεκριμένα

 1. Εξισορροπεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα
 2. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
 3. Αποτοξινώνει ολόκληρο το σώμα
 4. Προσφέρει βαθιά χαλάρωση
 5. Βοηθά στην σωστή λειτουργία των οργάνων
 6. Μειώνει τον πόνο
 7. Εστιάζει στην αιτία του προβλήματος
 8. Βοηθά ολιστικά το ανθρώπινο σώμα & του προσφέρει υγεία & ευεξία

BOWEN THERAPY – Η τεχνική που αφυπνίζει το σώμα

Προγραμμάτισε την προσωπική σου συνεδρία
Συνάντησε μας στο χώρο μας στη Γλυφάδα
Αν διαμένεις αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο

Δεν είναι μασάζ, είναι μήνυμα

Με τη βαθιά χαλάρωση να είναι το άμεσο αποτέλεσμα της συνεδρίας που διαρκεί περίπου 60 λεπτά. Ακόμη, το σώμα συνεχίζει την εργασία του για έως και 14 ημέρες. Ενώ η θεραπευτική δράση του Bowen Therapy επιφέρει καθολικά αποτελέσματα!

Τι συμβαίνει σε μια συνεδρία Bowtech;

Ο δέκτης φοράει ελαφρά ρούχα και ξαπλώνει πάνω σε ένα κρεβάτι μασάζ ή παραμένει καθιστός αν το επιθυμεί. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο πρακτικός της θεραπείας Bowen εκτελεί ήπιες κινήσεις ή σετ κινήσεων σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα, με παύσεις ανάμεσα. Οι παύσεις επιτρέπουν στο νευρικό σύστημα να επεξεργαστεί και να ανταποκριθεί στο μήνυμα που έλαβε.

Στόχος σε κάθε μια συνεδρία είναι να έρθει ολόκληρο το σώμα σε μια ισορροπία, για αυτό και οι κινήσεις ξεκινούν από την κάτω ράχη, στην πάνω ράχη, έπειτα στον αυχένα και ύστερα στα άνω ή/και κάτω άκρα.

αφύπνισε τον εσωτερικό σου θεραπευτή -ignite your inner therapist

Για ποιους είναι κατάλληλη η συνεδρία Bowen Therapy;

Είναι κατάλληλη για όλους!
Μια ασφαλής τεχνική που υποστηρίζει εγκύους, παιδιά και νεογέννητα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ικανότητες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε αθλητικούς τραυματισμούς και χρόνιες καταστάσεις.

Για τους πελάτες του Palmyra Beach Hotel εφαρμόζουμε ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο, μιας μόνο συνεδρίας, το οποίο αφυπνίζει τον εσωτερικό θεραπευτή και δρα ολιστικά πάνω στο σώμα.

Για όσους επιθυμούν να δεχτούν το Bowtech με βάση μια συγκεκριμένη ενόχληση, ένα χρόνιο ή οξύ πρόβλημα, το πρωτόκολλο εξειδικεύεται, με αντίστοιχο αριθμό συνεδριών.

Δες τις διαθέσιμες ώρες 
Κλείσε άμεσα την προσωπική σου συνεδρία 

Συνάντησε μας στο χώρο μας στη Γλυφάδα
Αν διαμένεις αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο
bowtech

Πώς λειτουργεί η τεχνική Bowen Therapy;

Το Bowen Therapy αφυπνίζει τον εσωτερικό θεραπευτή μας και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Ακόμη, με τις εξειδικευμένες κινήσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, επιτυγχάνουμε την ενεργοποίησή ολόκληρου του λειτουργικού μας συστήματος.

Επίσης, στο σώμα μας υπάρχουν ιδιοδόχοι αισθητικοί υποδοχείς που μας παρέχουν την αντίληψη της θέσης και της κίνησης.  Τους συναντάμε μέσα στους ιστούς, στους μύες, στους τένοντες, στους συνδέσμους και στις περιτονίες. Η τεχνική Bowtech καταφέρνει να επηρεάζει θετικά αυτές τις δομές με τον εξής τρόπο :

Περιτονία

Η περιτονία παίζει σημαντικό ρόλο στον συντονισμό των μυών, στην ευθυγράμμιση της στάσης και στη συνολική δομική και λειτουργική ακεραιότητα. Κάθε κίνηση Bowen πραγματοποιείται στο επίπεδο της επιφανειακής περιτονίας και για αυτό τον λόγο, συχνά συμβαίνει αλλαγή στη στάση του σώματος, βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητάς του.

Λεμφική παροχέτευση

Οι διαδικασίες Bowtech κινητοποιούν τη λεμφική κυκλοφορία με αποτέλεσμα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτίωση της ικανότητας αποτοξίνωσης του οργανισμού και επιπρόσθετα ενίσχυση της κυτταρικής λειτουργίας του σώματος.

Σπονδυλικά αντανακλαστικά τόξα

Πολλές κινήσεις του Bowen Therapy εμπλέκουν τα αντανακλαστικά τόξα, που είναι υπεύθυνα για την κίνηση τον μυών. Έτσι, δημιουργούνται θεραπευτικές αντιδράσεις στους γραμμωτούς μυς και στους λείους μυς των εσωτερικών οργάνων.

Μυοτατικά Αντανακλαστικά

Oι περισσότερες κινήσεις διεγύρουν τους ειδικούς αυτούς υποδοχείς και διακόπτουν τον φαύλο κύκλο πόνου-μυϊκού σπασμού. Συνεπώς, αποκαθιστούμε την ομαλότητα και αυξάνουμε το εύρος κίνησης.

Νευροϋποδοχείς αρθρώσεων

Με τις κινήσεις που κάνουμε γύρω από μια άρθρωση, επιτυγχάνουμε τη σύνδεση με τους ιδιοδεκτικούς υποδοχείς. Αυτοί με την σειρά τους μετατρέπουν τα εξωτερικά ερεθίσματα σε ηλεκτρικά σήματα που επιφέρουν βελτίωση στην αρθρική λειτουργία.

bowen session-συνεδρία bowen

Ένα μοναδικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη αυτοθεραπεία ολόκληρου του σώματος

 βίωσε ολιστική αρμονία & βαθιά απελευθέρωση

Το Bowen Therapy αγκαλιάζει τη σωματική, χημική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά
κάθε ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας

Ζήσε την εμπειρία του Bowen Therapy

Συνάντησε μας στο χώρο μας στη Γλυφάδα
Αν διαμένεις αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο

FAQ – Απαντάμε στις δικές σας Ερωτήσεις!

1Τί είδους τεχνική είναι το Bowen;
Είναι μια ολιστική σωματική τεχνική.

Ο ειδικός πρακτικός της συγκεκριμένης μεθόδου λειτουργεί ως μέσον αφύπνισης των έμφυτων ικανοτήτων του σώματος. 

Το σώμα του δέκτη αντιδρά εσωτερικά και ξεκινά την αυτοθεραπεία του. 
Ουσιαστικό το σώμα σου σε θεραπεύει!
2Τι θα νιώσω στη διάρκεια της συνεδρίας;

Οι κινήσεις που γίνονται πάνω στο σώμα είναι ήπιες αλλά αποτελεσματικές. Ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα και κυρίως το παρασυμπαθυητικό νευρικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την χαλάρωση και την θεραπεία.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας θα νιώσεις μια γλυκιά χαλάρωση ενός άλλου επιπέδου. Ταυτόχρονα όμως, το σώμα σου ξυπνά και ενεργοποιεί την θεραπεία του!

Δεν θα νιώσεις κανένα πόνο ή πίεση στο σώμα σου.
3Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η συγκεκριμένη ολιστική συμπληρωματική μέθοδος, δρα συνεργαστικά με την συμβατική ιατρική. Είναι κατάλληλη για όλους και όλοι μπορούν να την δεχτούν, από παιδία, μέχρι ηλικιωμένους.

1Μπορώ να δεχτώ και άλλες θεραπείες;

Ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη τεχνική είναι καθολική, και δουλεύει όχι μόνο κατά την διάρκεια της συνεδρίας αλλά και για 7-14 ημέρες μετά, δεν μπορείτε να δεχτείτε κάποια επεμβατική θεραπεία 4 ημέρες πριν και 5 ημέρες μετά.

2Τι να προσέξω μετά τη θεραπεία;

Μετά την συνεδρία, το νευρικό σας σύστημα δεν πρέπει να λάβει κανένα άλλο μήνυμα ή να έρθει σε επαφή με επεμβατικό παράγοντα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει:
 • δεν πρέπει να εκτεθείτε σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
 • δεν μπορείτε να βιώσετε οποιαδήποτε παρεμβατική τεχνική ( π.χ. χειρισμοί, μασαζ, ρεφλεξολογία)
 • το νερό στο ντουζ σας πρέπει να είναι χλιαρό
 • όχι χρήση πάγου ή θερμότητας στο σώμα 
 • αποφύγετε την άσκηση την ίδια ημέρα, μετά τη συνεδρία 
Επίσης βοηθήστε το σώμα σας με τα παρακάτω:
 • κατανάλωση άφθονου νερού
 • κίνηση - ανά 30' κάντε μια βόλτα στο σαλόνι σας, βγείτε για ένα περίπατο
 • για τις επόμενες 2-3 ημέρες επιλέξτε κάποιας μορφής ήπια άσκηση όπως περπάτημα, ποδήλατο, γιόγκα
3Που μπορώ να μάθω περισσότερα για το bowen;
Μάθε περισσότερα εδώ!