Συμβουλές-για-καλύτερο-ύπνο

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

O βαθύς και ήρεμος ύπνος προάγει την υγεία και την ευεξίας. Επιπλέον, είναι βασικός παράγοντας για την απελευθέρωση του στρες και των περιττών κιλών. Εξίσου σημαντικό, η ξεκούραση του σώματος και του πνεύματος για την υψηλή απόδοση και την εκτέλεση των πολλαπλών λειτουργιών του σώματος. Σε αυτό το άρθρο, ανακαλύπτουμε 7 Πρακτικές συμβουλές για καλύτερο ύπνο.

 

Πρακτικές Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

 

Tip #1

 

Ζεστό γάλα με μπαχαρικά πριν τον ύπνο
Μια κούπα ζεστό γάλα με την προσθήκη μιας πρέζας κάρδαμο, μιας πρέζας κανέλλα  και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου χαλαρώνει τον οργανισμό.

 

Πρακτική Συμβουλή #2

 

Αιθέριο Έλαιο Σανταλόξυλου
5 σταγόνες αιθέριου ελαίου σανταλόξυλου σε έναν καυστήρα αρκούν καθώς δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γαλήνης στο υπνοδωμάτιο.

 

Tip #3

 

Ζεστό Σησαμέλαιο
Αφού ζεστάνετε πρώτα το σησαμέλαιο, κάντε μασάζ στα πέλματά σας. Στη συνέχεια, βάλτε τις κάλτσες σας. Χαλαρώστε ή κοιμηθείτε

 

Συμβουλή #4

 

Σακουλάκια με βότανα
Φυσικά, στο εμπόριο υπάρχουν μικρά μαξιλαράκια με χαλαρωτικά βότανα. Επίσης, εξίσου σημαντικό ότι μπορείτε να τα δημιουργήσετε πολύ εύκολα με την προσθήκη λεβάντας ή χαμομηλιού σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι. Τοποθετήστε τα μέσα ή κάτω από το μαξιλάρι σας για να βιώσετε έναν χαλαρό ύπνο.

 

Πρακτική Συμβουλή #5

 

Η αναπνοή Nadisodana
Αρχικά, οι αναπνοές είναι βασικές πρακτικές συμβουλές για καλύτερο ύπνο. Η συγκεκριμένη αναπνευστική άσκηση χαλαρώνει και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Κλείνετε το δεξί σας ρουθούνι με τον αντίχειρα σας. Πάρτε μια εισπνοή, και στη συνέχεια κλείνετε το αριστερό ρουθούνι με τα μικρά σας δάχτυλα. Στη συνέχεια, ανοίξτε το δεξί ρουθούνι και εκπνοή. Τώρα, εισπνοή από το δεξί ρουθούνι. Κρατώντας κλειστό το αριστερό, κλείνετε το δεξί, απελευθερώνετε το αριστερό και εκπνοή. Αυτός είναι ένας κύκλος.
Εκτελέστε 5 με 10 κύκλους λίγο πριν πάτε στο κρεβάτι σε καθιστή θέση.

 

Tip #6

 

Διαλογισμός
Η κατάσταση της απόλυτης σιωπής διάρκειας 15-20 λεπτών στο τέλος της ημέρας καθαρίζει τη νοητική και ενεργειακή ανθρώπινη διάσταση. Επιπλέον, ηρεμεί το σώμα και ανοίγει την καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο αποφορτίζει τον οργανισμό από το άγχος της καθημερινότητας.

 

Tip #7

 

Yoga Nidra
Ίσως η σημαντικότερη από τις πρακτικές συμβουλές για καλύτερο ύπνο, γιατί αυτή η μέθοδος απελευθερώνει πλήρως την ένταση από την ύπαρξη μας.  Η Γιόγκα νίντρα είναι μια πρακτική, γνωστή ως “συνειδητός ύπνος” όπου το σώμα χαλαρώνει πλήρως, ο νους ηρεμεί και η ψυχή γαληνεύει. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Yoga Nidra.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ

Καλάθι αγορών
Scroll to Top