Άννα Αγραφιώτη

Founder
Αθήνα Ελλάδα

Άννα Αγραφιώτη - Wellness Naturale
Σε καλωσορίζω προσωπικά στο Self n Soul Wellness Naturale! Νιώθω απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη που σήμερα μοιράζομαι το όραμα μου μαζί σου. Εγώ είμαι η  Άννα Αγραφιώτη. Πρωταθλήτρια Ιστιοπλοΐας με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές που εστιάζουν στο ανθρώπινο σώμα, στις έμφυτες δυνάμεις του και στις απόκρυφες ικανότητες του. Η σύνδεση με τη Φύση και η αγάπη μου για αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία έχτισα την προσωπική μου πορεία πάνω στον πλανήτη Γη. Ενώ η ομορφιά και η βαθιά Αγάπη είναι αυτά που φέρω μαζί μου ως ψυχή και έχω έρθει να προσφέρω στον πλανήτη.

Ποια είναι η Άννα Αγραφιώτη

Μεγάλωσα μέσα στα κύματα, καθώς από πολύ μικρή ηλικία επέλεξα το άθλημα της Ιστιοπλοΐας. Η κατανόηση των 5 στοιχείων που συνθέτουν τον κόσμο είναι η πρόκληση ενός ιστιοπλόου, συνάμα το βασικό συστατικό της επιτυχίας του. Κατόρθωσα να αναπτύξω την ενότητα αυτή, μέχρι το επίπεδο της συμμετοχής σε μια Ολυμπιάδα και συγκεκριμένα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Λονδίνο 2012. 

Ακολούθησαν οι σπουδές μου στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, που ήταν ανάλογες της αγάπης μου για τη θάλασσα και τα παιδιά.  Στη συνέχεια, εργάστηκα για 10 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό ως προπονήτρια σε εφήβους σε αγωνιστικό επίπεδο ενώ παράλληλα συνέχιζα τις σπουδές μου πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

Το 2017 ξεκίνησα τη δημιουργία του προσωπικού μου ιστότοπου με σκοπό να μοιραστώ τη γνώση μου με το ευρύ κοινό. Τα τελευταία 3 χρόνια δημιουργώ εξειδικευμένα, προσωποποιημένα προγράμματα για την επίτευξη της ευεξίας. Από το Σεπτέμβριο του 2021 διατηρώ τον χώρο μου στη Γλυφάδα για ατομικές συνεδρίες στον τέταρτο όροφο του Palmyra Beach Hotel.

Που θα με βρεις αυτή τη στιγμή

Αρχική - Wellness Naturale
wellnessnaturale.com Η γνώση μου υπό τη μορφή άρθρων, νέων, tips & πρακτικών.
- Wellness Naturale
Online Wellness On-demand courses & online συνεδρίες για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Wellness Workroom
Ο χώρος στη Γλυφάδα με θέα τη θάλασσα για όλες τις δια ζώσης συνεδρίες & υπηρεσίες ευεξίας.

- Wellness Naturale

Wellness Getaway
Σε συνεργασία με το Palmyra Beach Hotel  δημιουργούμε πακέτα ευεξίας & χαλάρωσης.

- Wellness Naturale
- Wellness Naturale
Optimum Sailing Team Η ομάδα ιστιοπλοΐας στην οποία είμαι μέλος τον τελευταίο ένα χρόνο.
- Wellness Naturale
Natura Sessions Σχεδιάζω Εκδρομές & Πρακτική στη Φύση για άμεση απελευθέρωση & ολική ενδυνάμωση.

Γιατί δημιούργησα το Wellness Naturale

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017 όταν γύρισα από την Ινδία. Υπήρξε τότε μια καθοδήγηση που μου υπαγόρευε να δημιουργήσω κάτι το οποίο θα προάγει την ολιστική γνώση και πρακτική. Είχα ήδη ολοκληρώσει τις δυτικές σπουδές μου σχετικά με το ανθρώπινο σώμα, τη λειτουργία και την ενδυνάμωση του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και τις ανατολικές σπουδές μου πάνω στη θεωρία και πρακτική της γιόγκα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η ανατολική και η δυτική γνώση που είχα λάβει συμπλήρωναν και εμπλούτιζαν η μια την άλλη.

Επίσης, ένιωθα πως υπάρχουν τόσα πολλά μέσα μας που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να τα ενεργοποιήσουμε. Κατανοούσα πως το ανθρώπινο σώμα δεν είναι απλά μια μηχανή που μας μετακινεί από εδώ και από εκεί ή κάτι που μας χαρακτηρίζει. Αντίθετα, είναι το σπίτι που κατοικεί η ψυχή μας και το μέσον που μας βοηθά να βιώνουμε τις εμπειρίες μας πάνω στον πλανήτη.

Στη Δύση διδάχθηκα την ανατομία και τη λειτουργικότητα του ανθρώπινου συστήματος. Ενώ στην Ανατολή, έμαθα να σέβομαι το σώμα μου και να συνδέομαι μαζί του.

Έτσι προέκυψε η εσωτερική ανάγκη για μοίρασμα αυτής της γνώσης και της εμπειρία που είχα αποκομίσει ύστερα από πολυετή έρευνα και πρακτική, με αφετηρία τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή, να γνωστοποιήσω σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, τη σημασία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη Φύση! Καθώς αυτή με οδήγησε στο ύψιστο αθλητικό γεγονός, ενώ θεράπευσε μετέπειτα την ολότητα μου.

Το όραμα μου για αυτή τη ζωή, είναι η αρμονική συνύπαρξη, η αληθινή επικοινωνία και η ολοκληρωτική βίωση των ανθρώπινων δυνατοτήτων μας.

Ο καθένας μας είναι μοναδικός και υπάρχει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο πάνω στη Γη. Η εξατομίκευση σε όλους τους τομείς είναι το κλειδί αυτής της ζωής. Μέσα μας ενυπάρχει όλη η γνώση που έχουμε ανάγκη, όμως ποτέ σχεδόν δεν ακούμε τη δική μας Αλήθεια. Αρκεί να γαληνεύσουμε, να απελευθερώσουμε όλα τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε τη δική μας ευτυχία. Αυτό είναι δυνατόν όταν προχωράμε στο προσωπικό μας μονοπάτι Ευεξίας…

Και αυτό ακριβώς σου προσφέρει το Wellness Naturale, έναν χάρτη δημιουργίας της δικής σου Ευεξίας!

Ολυμπιακοί Αγώνες – Το σημείο 0

- Wellness Naturale
Μπορείς να φανταστείς πως είναι να φτάνεις στην κορυφή ενός βουνού και πριν προλάβεις να απολαύσεις τη μαγευτική θέα να γκρεμίζεσαι; Αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση καθώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το σύστημα μου κατέρρευσε. Η πτώση ήτανε γρήγορη και η επάνοδος απελπιστικά αργή.  Ήρθε μέσα από πολλές μεθόδους, ιατρικές & διατροφικές προσεγγίσεις, εναλλακτικές τεχνικές, πρακτικές & ψυχανάλυση.

Κατάφερα να επιτύχω την κατάκτηση της συμμετοχής μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από την ισορροπία της πολύωρης προπόνησης και της βαθιάς απελευθέρωσης. Όλος μου ο Εαυτός ήταν εκεί, το σώμα, το πνεύμα, η καρδιά, το συναίσθημα, η λογική και η ψυχή μου.

Μετά τους Ολυμπιακούς διχάστηκα βαθιά, δε σεβάστηκα το σώμα μου, τα θέλω της ψυχής μου και έτσι βίωσα την πτώση και τη σύγκρουση. Αυτή η μάχη μέσα μου κράτησε πολλά χρόνια μέχρι που η συγχώρεση επανέφερε τη γαλήνη και την υγεία στον οργανισμό μου.

Συνεπώς, οι Ολυμπιακοί ήταν το σημείο 0, ήταν όντως μια εμπειρία που μου άλλαξε όχι μόνο τη ζωή, αλλά ολόκληρη την κοσμοθεωρία. Η πτώση ήταν τελικά ένα δώρο, μια μοναδική μαθητεία πάνω στο ανθρώπινο σώμα και στη μεταμορφωτική δύναμη της αγάπης! Ένα μάθημα σεβασμού στην ύλη & μια πορεία επανασύνδεσης με τη μητέρα Φύση…

Η περιπέτεια της υγείας μου, μπορεί να με κράτησε μακριά από τον αθλητισμό, όμως μου προσέφερε πολλά περισσότερα από ένα μετάλλιο. Μου έδωσε όλες αυτές τις εμπειρίες που πια αποτελούν την αληθινή βιωματική μου γνώση.

Για την ακρίβεια, απέκτησα βαθύτερη σχέση με τους ανθρώπους αλλά και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Πράγματι, μου δίδαξε τη συμπόνια, την καλοσύνη, τη σημασία της γαλήνης. Με οδήγησε από τη λήθη, στην Αλήθεια, στην Αγάπη & στην Ευγνωμοσύνη.

 
 

Σπουδές & Εργασιακή Εμπειρία

Όλες μου οι σπουδές αφορούν τη λειτουργία και τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος:

  • Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα την Ιστιοπλοΐα.
  • 500 ώρες εκπαίδευσης στην Transgormational Yoga στην Ινδία, με ικανότητα διδασκαλίας Hatha Yoga, Αναπνευστικές Ασκήσεις, Διαλογισμό, Yoga Nidra, Mantras
  • 50 ώρες εκπαίδευσης στην Aerial Yoga
  • 20 ώρες εκπαίδευσης στη Θεραπευτική Γιόγκα
  • 2 χρόνια σπουδών στη συμπληρωματική θεραπευτική τεχνική Bowen Therapy ή Bowtech
  • Πιστοποιημένη στην Ενδυνάμωση και Θεραπεία μέσα στο νερό – Aqua Fitness
  • Accredited Practitioner στις μεθόδους ΝLP & EFT
  • Συμμετοχή σε σεμινάρια υγείας, ψυχολογίας & άθλησης

Από το 2006 μέχρι και το 2012 είχα την τιμή να αποτελώ μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας. Με συμμετοχές ως αθλήτρια σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα. Το έτος 2011-2012 υπήρξα μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας της Ελλάδας και εκπροσώπησα τη χώρα μου με το σκάφος τύπου Laser, στο Λονδίνο 2012.

Η βασική μου εργασία από το 2012 έως και το 2021 ήταν η προπονητική ιστιοπλοΐας σε αγωνιστικές ομάδες. Στην Ελλάδα κυρίως για τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού και στο εξωτερικό για την Ολυμπιακή επιτροπή του Κατάρ.

Παράλληλα από το 2016 έως σήμερα σχεδιάζω personal και mini groups συνεδρίες ενδυνάμωσης και απελευθέρωσης. Όπως και προσωπικές συνεδρίες στην πρακτική της Transformational Yoga.

Το 2019 άρχισα να ασκώ τη συμπληρωματική πρακτική Bowen, που αφυπνίζει την αυτο-θεραπεία του οργανισμού.

Αργότερα, το 2017 ξεκίνησα το προσωπικό μου site που μετά από πολλά κύματα πήρε τη σημερινή του μορφή.

Τέλος, από το Σεπτέμβριο του 2021 είμαι στο χώρο μου στη Γλυφάδα, όπου παρέχω προσωπικές συνεδρίες και υπηρεσίες ευεξίας. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Palmyra Beach Hotel δημιουργούμε πακέτα διακοπών και ευεξίας και wellness events.

 
 

Επιθυμείς να συνεργαστούμε για την επίτευξη της προσωπικής σου ευεξίας;

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για τον προγραμματισμό μιας δωρεάν διαδικτυακής συνάντηση γνωριμίας
Καλάθι αγορών
Scroll to Top